”Som förening är man stark och fri!”

Gävle Demensförening är en lokal ideell förening som driver frågan om en bättre äldreomsorg och demensvård i Gävle. Föreningen är också en del av Demensförbundet som i sin tur är den största organisationen i Sverige som arbetar för målgruppen personer med demens och deras anhöriga.

I avsnitt tre har #Civilpodden träffat Gunnel Darmell och Marie Bengtsson från Demensföreningen och Anhörigstödet i Gävle för att prata om hur en intressepolitisk diagnosförening kan fylla flera funktioner – alltifrån att vara en påtryckningskraft gentemot vård- och omsorgsutförare inom kommun och landsting till att skapa gemenskap och sprida kunskap och erfarenheter till allmänheten. ”Just det här att det inte är några lagar eller paragrafer som styr. Som förening är man stark och fri” säger Gunnel och Marie.

Vi pratar också om vad som händer när man i en förening förlorar en drivande eldsjäl mitt i sitt arbete; något som Gävle Demensförening just nu går igenom med anledning av att deras engagerade och kunniga ordförande Lena Rosén nyligen gick bort efter en tids sjukdom.

Gävle Demensförening finns på Facebook: www.facebook.se/gavledemensforening

Lena
Lena Rosén

En reaktion på ””Som förening är man stark och fri!”

  1. Underbara Lena. Vi fortsätter där du slutade för de demrnssjuka.
    Birgitta Johansson
    Gävle Demensförening

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s